0123123123123123
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να κλείνετε ΠΑΝΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο 2591023099
Για επείγοντα   6976382530

Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC

τι είναι οι σύμβουλοι γαλουχίας IBCLC

IBCLCs: Εξειδικευμένη Φροντίδα για τον Θηλασμό

Τι είναι ένας/μία Πιστοποιημένος/η Σύμβουλος Γαλουχίας ΙΒCLC;

Πρόκειται για επαγγελματίες υγείας που κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να προωθούν και να διευκολύνουν το Μητρικό Θηλασμό.

Ο International Board Certified Lactation Consultant (Πιστοποιημένος/ η Σύμβουλος Γαλουχίας) δουλεύει για την πρόληψη και την επίλυση των προβλημάτων του Μητρικού Θηλασμού.

Γενικότερα ενθαρρύνει ένα κοινωνικό περιβάλλον που υποστηρίζει τις θηλάζουσες οικογένειες.

Η εμπειρία απέδειξε ότι οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC συμβάλλουν στην βελτίωση των πρακτικών του Μητρικού Θηλασμού και αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας του.

Υποστηρίζοντας και προσφέροντας επιμόρφωση σε άλλους επαγγελματίες υγείας – παιδιάτρους, γυναικολόγους, μαίες, νοσοκόμες κλπ -, το γενικό επίπεδο της φροντίδας στη γαλουχία αλλάζει και γίνεται πιο ποιοτικό.

Οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC λειτουργούν ανά τον κόσμο σε διάφορα εργασιακά πλαίσια: σε νοσοκομεία, κλινικές, μαιευτήρια, ιατρικά κέντρα, ιδιωτικά ιατρεία – αλλά και αυτόνομα.

Όταν εργάζονται στα νοσοκομεία, τα βοηθούν ώστε να γίνουν «Φιλικά προς τα Βρέφη» (Baby Friendly Hospital), σύμφωνα με τις οδηγίες της UNICEF.

Γιατί η Πιστοποίηση είναι σημαντική;

Η πιστοποίηση επισημοποιεί τις ειδικές γνώσεις και εμπειρία των εν λόγω επαγγελματιών για τους εργοδότες, συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων καθώς και για τους ενδιαφερόμενους γονείς.

Η αυστηρή διαδικασία της πιστοποίησης – από την απαραίτητη προυπηρεσία στο χώρο του Μητρικού Θηλασμού, τη παρακολούθηση κατάλληλων σεμιναρίων και μέχρι την τελική γραπτή εξέταση – είναι μελετημένη έτσι ώστε να διασφαλίζει την ποιότητα της υγειονομικής φροντίδας και να ορίζει το υψηλό επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο λειτουργίας των Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC. Η υποχρεωτική επανεξέταση κάθε 5 χρόνια δηλώνει επίσης την σοβαρότητα και ποιότητα του τίτλου του/ της Συμβούλου Γαλουχίας ΙBCLC.

Πάνω από 17.500 Πιστοποιημένοι/ ες Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC υπάρχουν σε περισσότερες από 65 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ποιος/ Ποια μπορεί να γίνει Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC;

Η πιστοποίηση είναι ανοιχτή σε άνδρες και γυναίκες. Τα περισσότερα άτομα προέρχονται από τον χώρο των επαγγελματιών υγείας όπως:

  • Μαίες/ μαιευτές
  • Νοσηλεύτριες/ νοσηλευτές
  • Διαιτολόγοι
  • Επισκέπτριες/ ες υγείας
  • Ιατροί όπως:
    • Παιδίατροι
    • Γυναικολόγοι – Μαιευτήρες

Τα άτομα αυτά έχουν προηγούμενα δουλέψει στην ενημέρωση, εκπαίδευση και υποστήριξη οικογενειών σε θέματα Μητρικού Θηλασμού.

Κάθε χρόνο την τελευταία Δευτέρα του Ιουλίου διεξάγονται παγκοσμίως οι εξετάσεις από το Διεθνές Συμβούλιο Εξεταστών Συμβούλων Γαλουχίας IBLCE (International Board of Lactation Consultant Examiners).

H πιστοποίηση αυτή έχει αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο ως η πλέον έγκυρη στο χώρο και βασισμένη στην σύγχρονη επιστημονική τεκμηρίωση, λόγω των υψηλών απαιτήσεων που προυποθέτει η συμμετοχή στις εξετάσεις και της συνεχούς επιμόρφωσης που απαιτείται για την υποχρεωτική επανα-πιστοποίηση ανά 5 χρόνια.

Ο Μητρικός Θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για τις γυναίκες και τα βρέφη τους. Οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας επιθυμούν να θηλάσουν τα μωρά τους και ξεκινούν να το κάνουν, πολλές όμως απογαλακτίζουν πολύ νωρίς παρόλο που θα ήθελαν να συνεχίσουν – συχνά λόγω επιβαλλόμενων εμποδίων στο θηλασμό και προβλημάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν είχαν αντιμετωπιστεί σωστά από την αρχή.

Οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC έχουν τις ειδικές γνώσεις, την άριστη δεξιοτεχνία και ορθή επαγγελματική στάση ώστε να παρέχουν ποιοτική, θεωρητική και πρακτική βοήθεια, συμπαράσταση και υποστήριξη στα μωρά και τις μητέρες, ώστε να καταφέρουν να θηλάσουν.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:
www.iblce-europe.org
www.ilca.org

ή επικοινωνήστε με την Συντονίστρια του IBLCE για την Ελλάδα και την Κύπρο

Αναστασία Καραθανάση
Παιδίάτρο – Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC
Tηλ. 6977730440
Email: karath@yahoo.gr